Гимнастичките на „Розова долина“покориха сърцата на бургаската публика

Казанлъшкият ансамбъл, деца родени 2008 година, спечели първи места- златни медали от провелия се в Бургас турнир по художествена гимнастика „Никулден 2014“. Спортната проява бе отворена за участие на деца, родени до 2006 г. В турнира на морето, СК „Розова долина“ с треньор Мариана Ламбова участва с четири свои състава и в индивидуалните съчетания, печелейки медали от всичките си появи пред бургаската публика.

Две втори места спечелиха казанлъшките гимнастички при ансамбли, деца, родени 2006 и 2007 година, за съчетания без уред.

С трето място от индивидуалната надпревара е 8-годишната Габриела Койчева, а съотборничката й Йоанна Добрева е с пето място.

В турнира по художествена гимнастика, посветен на празника на града-Никулден, взеха участие представителки на близо 20 ансамбъла, които си оспорваха наградите на състезанието, организирано от СКХГ “Черноморец” и община Бургас.

За нас, представянето в турнира бе страхотен завършек на годината, коментира треньорката на казанлъшките гимнастички Мариана Ламбова. Това лято, нейните възпитанички донесоха най-високата титла за клуба– шампионска титла от държавно първенство за ансамбъл, при децата, родени 2004-2005 г., номиниран и за най-добър отбор на годината на Казанлък.  Предложението е на СК „Розова долина“ до общинската комисия, която в най-скоро време трябва да се събере и произнесе кои ще са най-успешните спортисти на годината.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram