ГЕРБ и Експерти за Казанлък провалиха извънредната сесия за казуса Равда. /Обновена/

Липсата на кворум осуети провеждането на извънредно заседание по казуса за продажбата на общински имоти в с.Равда.

На заседанието присъстваха общо 17 съветника, което не е достатъчно за набавяне на необходимия кворум и стартирането на заседание. Едва 5 човека от ГЕРБ присъстваха  в залата, останалите са пуснали заявления за отпуск или устно са уведомили за това. От Експерти на Казанлък нямаше нито един представител, най-точни бяха представителите на НДСВ и двамат представители бяха в залата. Един съветник отсъстваше от редиците на БСП по уважителни причини. От групата на Дамянов присъства само Красимира Горунска. В залата бяха и всички съветници на Лидер и ДПС, което обаче не беше достатъчно за събиране на кворум за заседанието.

За извънредното заседание на ОбС пристигна зам.областният управител Теодора Иванова.

Коментара на зам.председателя Нено Влайков е, че категорично казуса с имотите в Равда отива в Адм. съд, което според него е добър вариант за уточняването на собственноста на общинските имоти

От добре информирани източници, пожелали да останат анонимни, до редакцията пристигна сигнал, че осуетяването на извънредната сесия е подготвено при добре замислен план. Към 9.00 часа почти всички общ.съветници от групата на ГЕРБ са пиели сутрешното си кафе преди заседанието. След кратко неформално заседание съветниците са били принудени да си тръгнат, тъй като явно този казус, като такъв в момента не удовлетворява очакванията на управата на града.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram