Георги Григоров ще публикува планински маршрути в Google Maps

Председателят на Сдружението „Зелена светлина в България” Георги Григоров участва в маркиране на планински маршрути в Национален парк „Централен Балкан“. Маршрутите са в района между Габрово и Казанлък. Инициативата е на ТД ”Орлово гнездо” – Казанлък. В нея участват още Христо Ангелов (ТД ”Орлово гнездо“) и Богомил Иванов (СНЦ ”Зелена светлина в България“). Маркирането ще продължи три дни или в 36 часа акцията трябва да приключи.

През първия ден (1.10.2012) тримата изявени планинари маркираха 3 маршрута: Участъкът от габровското село Ябълка до Турлаков камък; от Турлаков камък до хижа „Бузлуджа“ и от Турлаков камък до гр. Шипка. Общото разстояние на маркировката е 30 км.

Във втория ден (2.10.2012) бяха обходени и маркирани отново три маршрута: Връх Шипка – базата на  „М+С Хидравлик“; Базата на „М+С Хидравлик“ – хижа „Бузлуджа“ и  Хижа „Бузлуджа“ – гр. Шипка. Общото разстояние на маркираните участъци е 25 км.


Третият ден е отделен за маршрута Етнографски комплекс „Етъра“ – хижа „Бузлуджа“ – гр. Енина (30 км). Маркировката се подновява, добавя и поправя с цел да се популяризират посочените маршрути и да се покажат възможностите за отдих в планината край Казанлък. Последното отбелязване на планинските пътеки Туристическото дружество е правило преди 10 години. Всички обходени маршрути Георги Григоров записва с помощта на GPS-устройство и ще ги предостави за ползване в Google Maps. Идеята е да не се объркват туристите в планината и да се осигури модерен начин за ориентиране.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram