В тежко състояние е младежът, пострадал по пътя към вр.Шипка

Габровски лекари се борят за живота на младежа, пострадал тежко на път за тържеството на Шипка, потвърдиха запознати за Пресс ТВ.

Малко след града Шипка момчето, тръгнало да изкачва с група върха, бе блъснато от автобус. Колелото на рейса минало през него, после го затиснало в друг автомобил. Инцидентът стана предиобед и провокира жестока тапа на пътя. Заради задръстването и невъзможността вицепрезидентът Маргарита Попова да стигне навреме за старта на церемонията, началото на митинга под Паметника на свободата бе задържан с цял час.

И към момента движението в прохода Шипка е тежко, има изчакващи в тапата стотици коли, слизащи надолу към Казанлък. Това съобщиха граждани, блокирани и изчакващи да се отече трафикът.

От Агенция „Пътна инфраструктура“ планираха да възстановят нормалността на движението в 16:30 ч., но час по-късно то все още е много сложно. Хора недоволстват, има пререкания с органите на реда, предава за Пресс ТВ участник в объркания трафик.

Катастрофа в прохода Хаинбоаз по обед , на няколко километра от Велико Търново пък породи опашка от тирове, което допълнително създаде проблеми, тъй като Прохода на Републиката беше обходния маршрут за днес.

В 5:00 часа тази сутрин пътната агенция отвори пътя Бузлуджа-Шипка, за да улесни трафика, но и това не помогна особено на потока към историческия връх.

Стотици хора все още се намират в прохода Шипка, прибирането им към Долината става бавно, жалват се самите те в редакцията ни.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram