За гостите и жителите на града събота ще предложи множество лакомства
и кулинарни специалитети в празничната програма на Фестивала на розата
2016. В любимия на казанлъчани парк Ути Бъчваров ще бъде в компанията
на изложбата „Хлябът на българина – обред, бит и вяра“, като и двете
мероприятия предвиждат и дегустация.
Атрактивният готвач е обещал гостуване с огромния си меден готварски
казан, който тежи 1 тон. Фантастичният фасул, който сготви за парижани
в световноизвестния голям съд за готвене сега Ути ще предложи на
казанлъчани. Като започне приготовления рано – рано сутринта, около
09,00 ч., по обед Ути ще раздаде на посетителите на „Розаруима“ да
похапнат една измежду над 3 000-те порцийки майсторски приготвен от
него фасул. За подготовката преди казана на пресните зеленчуци и
мерудии Ути вече се е договорил с местните баби, за да смогне по обед
да предложи от прословутата си гозба.
Студеният чай от рози ще бъде комбиниран с мед и много български билки
за тонус на всички гости и жители на Казанлък в празничния 4-ти юни от
програмата на Фестивала на розата 2016.
Друг акцент в пъстрия календар от събития е представянето на
най-свежите видове вина във Фестивала на виното Розе 2016. Началото е
в 10,00ч. и ще продължи до 19,00ч. Все повече и повече производители и
ценители на ароматната напитка оригинално представят постиженията на
своите винарски изби именно в гр. Казанлък в празничните дни на
розата.
По избор, в комбинация ще бъдат достъпни различни видове сирена,
достойни за конкуренция с прочутите френски изделия.
Празничната програма продължава с много тацни на площад „Севтополис“
във втората половина на деня.
В парк „Розариум“ от 18:00 ч. всички желаещи могат да се включат в
ритмичната ЗУМБА „Танцувай с нас!“.
Пресцентър на община Казанлък
Последвайте PRESSTV вече и в Telegram