В Стара Загора и Казанлък събират хуманитарна помощ за животните, останали без дом и стопани в Украйна

Казанлъчанката Ивелина Недкова обяви, че от името на „Animal Hope Bulgaria- Kazanlak“ стартира кампания за събиране на хуманитарна помощ за животни и хората, пострадали от войната в Украйна. Много от тях са напуснали родните си места, спасявайки само себе си, а домашните им любимци са оставени на произвола. В десетки приюти за животни, ферми и зоопаркове няма храна заради бойните действия. Неправителствени организации и доброволци обикалят по улиците, за да спасяват изоставените животни, приютяват ги или им осигуряват храна, опитват да ги лекуват.

Фондацията подкрепя инициатива на старозагорски ученици, от гимназията по ветеринарна медицина „Иван Павлов“, които в продължение на седмица – от 16 до 23 март в сградата на учебното заведение ще събират помощи за животните.

„Паралелно и тук в Казанлък ще обявим кампания за събиране на дарения, след което лично ще ги закараме до границата с Украйна“, посочва Ивелина Недкова. В списъка с най-необходимото за момента са: суха храна за кучета и котки – малки опаковки, фабрично пакетирани; храна за гризачи- фабрично пакетирана; консерви за кучета и котки,; сухи млека за кучета и котки; готови консерви; готови ястия; бебешки млека и пюрета; превързочни материали- марли, бинтове, лейкопласт и др. Дарения ще се събират и за хората.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram