В Стара Загора започва двудневен Камерно-музикален фест

За първи път в продължение на два дни Стара Загора ще бъде домакин на Камерно-музикален фест „Европейската музикална традиция през погледа на младите таланти“.
Фестът ще бъде открит на 9 март, събота от 11:00 часа с тържествен концерт на Et Arsis Piano Quartett в залата на оперния театър в Стара Загора /вход свободен/.
Членовете на квартета ще проведат в Националното училище за музикални и сценични изкуства „Хр. Морфова“ майсторски клас за млади български инструменталисти и камерно-музикални ансамбли от средните училища по изкуствата и музикалните академии в София и Пловдив.
Фестът ще завърши със заключителен концерт на участниците в майсторския клас и раздаване на дипломи на 10 март, неделя от 16:00 часа в зала „Pro Arte“ на НУМСИ „Христина Морфова“.
Идеята за проекта е на сестрите Велислава и Христина Таневи, които са родени в Стара Загора и са възпитанички на НУМСИ „Хр. Морфова“. Те са убедени, че Стара Загора като град с дълги музикални традиции, е много подходяща почва за осъществяването на проекта, акцентиращ върху камерното музициране и работата с талантливи младежи. Амбицията им е той да прерасне в ежегоден фестивал на камерната музика с участието на успешни млади ансамбли, изявени български и чуждестранни изпълнители. По този начин организаторите се надяват да привлекат вниманието на творческите и интелектуални среди в България към културния живот на Стара Загора.
Организатори са Община Стара Загора, НУМСИ „Христина Морфова“ и Държавна опера Стара Загора.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram