В павелбанския ПРО прилагат и процедури с луга

Процедурите с луга са едни от най-новите, прилагани при терапия в Павелбанския балнеосанаториум ПРО. Вече две години успешно с нея се лекуват пациенти от цяла България

Черноморската луга се доставя от Поморие в Павел баня и се прилага при лечение на заболявания на опорно-двигателния апарат. Специфичната терапия е една от многото, използвани в санаториалния комплекс и е последната, въведена като лечебно приложение.

Според д-р Александър Петров приложението на лугата удачно се съчетава с качествата на минералната вода, която е визитната картичка на курортния град.

Поморийската луга е краен продукт от солодобива, при който морската вода след престой в изпарители и солници и кристализация на солта остава над солния  пласт. Тя съдържа всички елементи и микроелементи на морската вода.

В санаториалния комплекс в Павел баня лугата се прилага под формата на компреси, загрети до 40-45 градуса, за 15-20 минути в курс 10-15 броя. Пациентите залагат на черноморското лугалечение, намерило успешно приложение в Павел баня, наред с терапиите с минерална вода.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram