В ОУ „Мати Болгария“ се проведе презентация на екологията по проект Еко 2

Младежи и доброволци по проекти на програма „Европейски корпус за солидарност“ представят Екологията като начин на живот и в различните държави в казанлъшките училища.

Първата презентация се проведе вчера в ОУ „Мати Болгария“, като до края на месеца такива ще има в Професионална гимназия по лека промишленост и туризъм и Профилирана природо-математическа гимназия „Никола Обрешков“ град Казанлък. По проекта ще бъдат осъществени посещения и в казанлъшки детски градини и тяхното облагородяване в село в Община Казанлък. Преди 2 години по проект на сдружение „Младежки център за развитие-Взаимопомощ“ беше боядисана оградата на детската градина в с. Копринка, както и оградата на казанлъшкото предприятие „Кремона България“ ЕООД и следвайте своята политика това ще се случи и на други места в Общината. Доброволците по проект „Еко енергия 2“ ще имат възможност да боядисат и стая в дневен център за
Всяко училище или детска градина, което би желало да се осъществяват дейности, насочени към екологията може да се свърже с организацията на нейната фейсбук страница https://www.facebook.com/ydcma.org/ или на телефон 0899307090 с нейния председател инж. Мария Славова.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram