В община Казанлък се проведе първото заседание на новоизбрания Управителен съвет на Националната асоциация на секретарите на общини в Република България

В качеството си на домакин, кметът на Общината поздрави участниците в срещата. Галина Стоянова изрази своята подкрепа и увереност в професионализма на членовете на Управителния съвет. Тя изрази своята убеденост в ползата от работата на асоциацията за подпомагане на общинските секретари и администрации.

Председателят на УС на НАСО София Янчева – секретар на община Благоевград благодари за гостоприемството и добрата организация. Тя сподели впечатленията си за постиженията на община Казанлък:“Аз следя успехите на община Казанлък през последните години, те са видими в развитието на града.“, каза тя. В знак на благодарност за подкрепата и съдействието г-жа Янчева връчи на кмета на община Казанлък позлатена почетна значка на асоциацията.

Деловият дневен ред на заседанието, което се проведе на 26 април, т.г., обхващаше въпроси, свързани със структурирането на работата на новоизбрания УС, процедури по подготовката на XII-та практическа конференция на НАСО БР, стартиране на процедури за изменение и допълнение на Устава и Правилника за дейността на НАСО РБ и други важни организационни въпроси.

През април, т.г. Секретарят на Община Казанлък Иванка Иванова бе избрана за член на Управителния съвет на Националната асоциация.

Асоциацията е учредена на 31 октомври, 1997 г. в съответствие с принципите на Конституцията на Република България, Закона за държавния служител и Закона за местното самоуправление и местната администрация. Организацията е създадена с идеална цел и функционира на принципа на доброволността на своите членове.

Съгласно Устава, органи на Националната асоциация на секретарите на общини в Република България /НАСО РБ/ са Общото събрание /ОС/, Управителният съвет /УС/ и Контролният съвет /КС/.

Най-висшият орган – Общото събрание избира Управителен съвет, който се състои от 11 члена и е с мандат от две години. Другите членове на УС са секретарите на общини от Благоевград, Кърджали, Пловдив, Велико Търново, Севлиево, Попово, Каварна, Карнобат, Бургас и Монтана.

Пресцентър Община Казанлък

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram