В началото на месец май в Казанлък започват снимките на филма “Алба. Пътят на съдбата”

Сценаристът/режисьор д-р Светлин Митрев от Казанлък започва работа по дебютния си пълнометражен филм „Алба. Пътят на Съдбата“. Филмът ще разказва за самотна майка, която се бори за живота на болното си дете, като сюжета ще се преплита с история за Тракийска принцеса и Римски сенатор.

Генерален спонсор на лентата е Христо Стоянов и “Алба Груп ЕООД”.

Митрев е познат с двата си успешни късометражни филма – “Време за Гняв“ и “Night at the milonga”, които са с участието на актьори от Казанлък. И двата филма получиха признание на няколко световни фестивала и получиха специални награди.

Първоначалната идея за „Алба. Пътят на Съдбата“ е била за късометражен филм, фокусиран върху тракийската култура. След многократни неуспешни опити за набиране насредства, проектът е на път да бъде изоставен, но Христо Стоянов и “АЛБА ГРУП ЕООД” го спасяват, като виждат потенциала му.

Филмът ще се снима в Казанлък, а актьорският състав ще бъде основно от местни таланти. Кастинг за някои от ролите ще се проведе в края на месец април.

Снимките са планирани да започнат в началото на месец май.

“„Алба. Пътят на Съдбата“ е обещаващ проект, който ще разкаже за тракийската култура, за саможертвата и за силата на майчината любов“, сподели д-р Светлин Митрев.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *