В Казанлък – културни прояви за малки и големи

Продължават изявите на възпитаниците на различните формации на НЧ „Искра“ в рамките на инициативата „Есенна дъга на изкуствата“. Днес от 11ч Школата по изкуствата „Емануил Манолов“ ще гостува на ДГ „Детелина“, а от 19 ч Младежката театрална студия ще представи спектакъла „Анатомия на паяжината“.

С ден на отворените врати под надслова „Пъстротата на изкуствата“ от 11 до 19.30 ч НЧ „Възродена Искра“ ще открие новия си творчески сезон.От 16.30 до 19.30 часа ще се проведе атрактивно представяне и демонстрация на различните видове изкуства. Целта е родители и деца да се докоснат до творческия процес и да осъществят личен контакт с преподаватели и курсисти.

През новия сезон 2012 – 2013 год. ще работят 27 състава в сферата на изобразителното, музикалното, театралното, танцовото и бойното изкуство, школи и курсове по английски език.

Самостоятелна изложба живопис открива от 18 часа днес фотографът-художник Чузо Окада от Шипка. Неговите творби са подредени в Културно-информационен център на ул. „Искра“ №4.

На 19 октомври в Казанлък ще се открие още една изложба с участието на японски автор – Японска калиграфия от Кихачиро Нишиура. На откриването Нишиура ще направи демонстрация на японска калиграфия. Той е не само изтъкнат калиграф, но и майстор на чаена церемония, икебана и изкуството за поднасяне на аромати кодо.

За 23-ти път от началото на октомври до средата на декември в страната се провеждат Дни на японската култура, които ще представят в седем града в страната най-значимите образци на културата на Япония. Организатори на изложбата са посолството на Япония в България, Асоциацията за приятелство Казанлък-Япония и Община Казанлък.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram