В Казанлък бяха излъчени шампионите на България по колоездене при мъже и юноши старша възраст

Александър Алексиев, който се състезава за турския „Брисаспор“стана шампион на България при младежи до 23 години. Бившият възпитаник на „Лястовица 1905“ бе най-бърз по трасето от около 130 км. при общия старт. Втори е Нако Георгиев, а трети – Велизар Фурлански.
Общият старт при мъжете елит от 39 участника спечели Николай Михайлов с 2 часа, 58 мин. и 19 сек. Вицешампионското място е за казанлъчанина Георги Георгиев от „Бриса“ /3:00:52ч./, следван от Станимир Чолаков.
Тимът на „Левски“ спечели отборната титла от държавния шампионат при мъжете. Втори и трети са състезателите от Пловдив и Троян.
В крайното отборно класиране при юноши старша възраст 111 км. от общ старт спечели тимът на „Цар Симеон“ Пловдив, втори е „Хемус 1896“ Троян. Трето място за юношите от „Печенеги“ Пазарджик.
Часове преди финала на мъжете, в центъра на Казанлък финишираха юношите старша възраст. Първи от 23-ма финалната линия пресече казанлъшкото момче Иван Мухтаров от тима на „Несебър“, който си спечели победата и шампионската титла в тази възрастова група с 3:03:20 ч. Вицешампион е състезателят на „Цар Симеон“ Николай Генов, а трети е Станислав Киров от „Печенеги“.
С успешни класирания и в съботния старт- 20 км. индивидуално по часовник са бившите възпитаници на казанлъшкия „Лястовица 1905“. Иван Мухтаров стана четвърти с 29 мин. и 26 сек. от 28 стартирали. Теодор Ангелов е 21. Победител в дисциплината е Николай Генов от „Цар Симеон“ Пловдив с 28 мин. и 58 сек.
Мъже под 23 години трябваше да изминат 40 км. индивидуално по часовник, като най-бърз бе Валентин Нешев от „Левски“ с 54 мин. и 38 сек. С трето място е още един казанлъшки колоездач – Момчил Робов, също в състава на КК „Несебър“. Съотборникът му и наш съгражданин МинчоДончев е девети с 59 мин. и седем секунди.
При мъже елит победител е Стефан Христов от „Брисаспор“ с 51:04 мин. Станислав Заралиев с екипа на „Несебър“ е седми, а Тодор Ангелов с трикото на КК „Варна“ – девети от 13 стартирали.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram