В библиотека „Искра“ първи стартираха с коледно настроение

С „Вълшебна Коледа с приятелите на Библиотека Искра“ стартираха проявите в Община Казанлък от празничния коледно-новогодишен афиш.
Светлините на коледната елха ще бъдат запалени на 8 декември от 17:00 часа на площад „Севтополис“. Това ще се случи с  коледно-новогодишен спектакъл с участието на представители на творчески състави на културните институти в общината  и ученици.
Тук, на открито, ще се състои и празничният концерт на съставите на ОДК „Св. Иван Рилски“ на 10 декември, от 17:30 часа. В петъчната вечер, на 11 декември, в ЛХМ „Чудомир“ ще бъде приютен коледният концерт на Христо Власев -пиано и Жельо Стоянов- цигулка. В събота, 12-ти, е предпримиерата  на детския спектакъл „Коледни неразбории“ на театър „Любомир Кабакчиев“ на ул. „Искра“ 4, както и коледната продукция на школата по пиано при НЧ „Възродена Искра 2000“ в ЛХМ „Чудомир“. Коледният концерт на хор „Севтополис“в афиша е на 14 декември в Галерията на ул. „Искра“ 4. КСТ „Роза“ ще проведе своя традиционен благотворителен колодно-новогодишен бал за завършека на годината на 16 декември. На 17 и 18 декември Военният клуб ще бъде домакин на две събития – концерт „Коледа празник на надеждата“ и Коледен концерт „Ехо“ и приятели.
Дните от 19 до 23 декември са обявени за празнични в ОБ „Искра“ с „Афтограф от Дядо Коледа“. Коледна трапеза ще бъде подредена във фоайето на Община Казанлък на 23 декември. На Бъдни вечер ще се носят коледарски песни на пл. „Севтополис“. Фестивалът на коледарски групи в общината започва от 11:00 часа. На празничния 25 декември НЧ „Жар“ организира Празнично мегданско хоро след църква. В новогодишната нощ, по традиция  ще има концерт и фоерверк шоу. За настроението на казанлъчани в очакване на Новата година ще свири оркестър „Южни ритми“.
Дните от 22 до 25 декември и 29 до 31, включително, са обявени за дни на открита сцена за коледно-новогодишни концерти.
Друг акцент в програмата тази година е ледената пързалка в центъра на Казанлък. Тя ще се простира на 400 квадратни метра и ще може да побере 100 човека едновременно.  Пързалката ще работи 7 дни в седмицата, като за начинаещите ще има осигурени и обучители.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram