Във връзка с пътни инциденти в Казанлък и общината

ПУБЛИКУВАМЕ АНАЛИЗ НА ПЪТНОТРАНСПОРТНАТА АВАРИЙНОСТ ПРЕЗ ПОЛУГОДИЕТО НА 2023 Г., ИЗГОТВЕН ОТ ОД НА МВР – СТАРА ЗАГОРА: ЗА ДОПУСНАТИТЕ ПТП С ПОСТРАДАЛИ ОСНОВНА ОТГОВОРНОСТ НОСЯТ ВОДАЧИТЕ НА ПРЕВОЗНИ СРЕДСТВА

Анализът на Областна дирекция на МВР – Стара Загора е изпратен в началото на месец септември т.г.

За допуснатите ПТП с пострадали основна отговорност носят водачите на превозни средства. По тяхна вина са настъпили 80 тежки ПТП с 1 загинал и 107 ранени.

При движение с превишена и несъобразена скорост са възникнали 81 ПТП с 36 ранени. В сравнение с 2022 г. ПТП са с 10 по-малко, загиналите – с 2 по-малко, а ранените са с 8 повече.

Вследствие  употреба на алкохол са допуснати 16 ПТП с 6 пострадали лица. През 2022 г. също са настъпили 8 ПТП с 6 ранени.

В град Казанлък са регистрирани 23 тежки ПТП с 1 загинал и 25 ранени лица.

През светлата част от денонощието са настъпили 172 ПТП с 2 загинали и 78 ранени, а през тъмната част от денонощието – 72 ПТП с 1 загинал и 30 ранени.

Установени участъци със завишена пътнотранспортна аварийност – с три и повече ПТП по автомагистрали, първокласни и второкласни пътища:

І-6 – км 301+000   общ. Казанлък;

ПРИ ВСИЧКИ ПРЕПОРЪКИ КЪМ РАБОТАТА НА ТЕРЕН НА ОБЩИНАТА, ОСТАВА В СИЛА ЛИЧНАТА ОТГОВОРНОСТ НА ВСЕКИ, СЕДНАЛ ЗАД ВОЛАНА, А ПРЕХВЪРЛЯНЕТО Й КЪМ ДРУГ Е ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ОПАСНО!

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram