Втори шанс в „Промени Казанлък”

Лято е, температурите се покачват, градуса на настроението расте, а кампанията на Борис Кърчев е с ново лятно продължение и последно за сезона. Като за финал  „Избери кауза и промени Казанлък „ дава втори шанс на  казанлъшки клубове останали на сантиметри от победата в надпреварата за кауза на месеца. Втори шанс ще получи и образованието в Казанлък, с предложението на бивш възпитател за поставяне в учебните заведения ликове на видни казанлъшки творци и дейци.

Това е месец бонус , тъй като кампанията се зароди в началото на септември и трябваше да приключи през май. Борис Кърчев уточни, че от есента кампанията продължава, но с нови идеи и ще бъде отново в полза на казанлъчани.

Не е тайна, че осигуряването на интригуващо физическо занимание за децата е трудно изпитание пред родителя, особено в свят, където малките, без да се замислят биха прекарали часове – хипнотизирани пред компютърния екран. Като алтернатива на традиционните спортове, катеренето по впечатляващи изкуствени стени е достатъчно разнообразно и вълнуващо преживяване, че да задържи интереса на всяко дете. То предлага предизвикателство и прилив на адреналин, оставяйки усещането за постигнат успех, което е особено важно за формиране на самочувствие и вяра в личните способности у малчуганите. Едновременно с това в катеренето винаги има следващо ниво на трудност, което те да преследват. Дори децата да нямат желание за интензивни натоварвания, то си остава добър вариант за изненада, разтоварване от останалите хобита, курсове и кръжоци или за отпразнуване на рождения ден с класа и приятелите. Феновете на този спорт могат да ги подкрепят в каузата им за „Закупуване на настилка дюшек за боулдър стена –Алпийски туристически клуб Казанлък „

Известната в спортните среди не само в града на розите, но и на световната спортна сцена, Светла Миткова е спечелила многобройни първенства и награди. Днес тя предава наученото през годините на своите ученици, които могат да се похвалят с не малко медали и призови места. Клуба, носещ името на известната Цветанка Христова, разполага с морално остарели спортни уреди, неотговарящи на съвременните изисквания за провеждане на необходимите тренировки и състезания.  Затова и каузата, с която те участват и ще очакват подкрепа от съгражданите си е „Осигуряване на екипи и спортни уреди- дискове и копия за лекоатлетите от ЛК”Цветанка Христова”

  „Създаване на училищен кът с ликовете на известни казанлъшки творци и дейци” е изпратено от бивша възпитателка и настоящ пенсионер Мария Василева.  Липсата на какъвто и да е портрет в местните училища на казанлъшки общественик оставил името си за историята ни, независимо от неговите дела, както  и отчайващото непознаване на приноса на тези хора,  от страна на техните наследници, каквито се явяват днешните подрастващи на Казанлък е причината тя да изпрати своето предложение. Привържениците на тази идея могат да я подкрепят чрез гласа си.

Внимание този месец гласуването ще е до 29.06.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram