Връчват годишната награда ”Бъдеще за децата”за 2015 г.

На 3 юни в Исторически музей „Искра“ за първи път предстои да бъде връчена наградата ”Бъдеще за децата”за 2015 г. Неправителствената организация, която от началото на годината промени името си от „Бъдеще за децата с увреждания“ на „Бъдеще за децата“, учреди  годишната награда с цел да се стимулира доброволчеството и дарителството в подкрепа на каузата – „За децата на Казанлък!”.
Чрез създаването на едноименната награда, екипът на сдружението ще засвидетелства своето уважение към всички хора – приятели на децата. Общественици, граждани, дарители, фирми и граждански структури, доброволци, които по един или друг начин са подкрепили децата в града на розите, заслужават да получат признание.
В рамките на месец всички организации работещи с деца – училища и детски градини, клубове, читалища, детски центрове и др., изпращаха своите предложения и номинации.
Общо 20 са получените предложения в три категории – Обществена личност, Бизнес с кауза и Приятел на детето. Получените истории са за хора с цялостен принос за децата на Казанлък, за развитие на корпоративни социални програми и проекти,  хора, направили нещо значимо за децата в Община Казанлък.
Най-много са номинираните в категорията„Приятел на детето”– общо 12. В категория „Бизнес с кауза” номинациите са 8, а за „Обществена личност” – 3.
Изборът на наградените се проведе в  два етапа. В първия беше сформирана фокус-група от деца на възраст 10-16 години. Те бяха запознати с всички номинации, след което цялата група избра по една номинация от трите категории.  Освен за трите отделни категории, децата предложиха да се дадат отличия и за хора и организации, които са реализирали редица кампании в подкрепа на деца от Казанлък – за лечение, за образование, обществено-значими инициативи и др.
На следващия етап – отделните номинации са разгледани и обсъдени от комисия, съставена от представители на организацията, членове на Общински младежки  съвет Казанлък, доброволци и приятели. На финала – трите истории с най-много точки и техните герои ще получат наградата „Бъдеще за децата”за 2015г.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram