Времето, днес

В Казанлък, максималнитете температури, днес, ще достигнат до 19°. Днес облачността ще започне да се разкъсва, над Северна България и да намалява. Все още слаби валежи от дъжд ще има на отделни места, главно в западните и централните части на Южна България. След обяд там е възможно да прегърми. Ще духа слаб до умерен вятър от северната четвърт. Максималните температури ще бъдат между 17° и 22°, в София – около 18°.

В планините преди обяд ще е почти без валежи. След обяд на отделни места отново ще превали краткотраен дъжд, над около 2000 метра – сняг, в отделни райони с гръмотевици. Ще духа умерен вятър от северната четвърт. Максималната температура на 1200 метра ще е около 10°, на 2000 метра – около 4°.

По Черноморието над северните райони ще има по-съществени разкъсвания и намаления на облачността. Над южните райони облачността ще се задържи значителна, но ще бъде почти без валежи. Ще духа умерен вятър от североизток, след обяд от север. Максималните температури ще са 14°-18°. Температурата на морската вода е 12°-15°. Вълнението на морето ще бъде 3 бала, след обяд ще отслабва.

www.meteo.bg

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram