Волейболистките ни на Белмекен редом до националите на Пламен Константинов

От 1 септември ще започне подготвителния лагер за женския тим на ВК „Казанлък“ на високопланинската спортна база на Белмекен. Новината съобщи изп. директор на ВК „Казанлък“ Деко Григоров, който е в момента, заедно с подрастващите на клуба, е в Сарафово за следващ етап от тяхната подготовка.
Жени и девойки младша и старша възраст на клуба останаха в Казанлък, а след седмица ги очаква още един тренировъчен лагер в планински условия.
Ще се работи основно за физическа подготовка, като само 14 момичета ще тръгнат с треньорката Десислава Величкова за Белмекен. Кои състезателки ще бъдат предпочетени, това ще бъде огласено преди заминаването на отбора. По същото време на Белмекен ще бъде мъжкият национален отбор на България, воден от Пламен Константинов и от клуба на „Казанлък“ се надяват да почерпят ценен опит и по-добро самочувствие, с оглед на съвместните тренировъчни дейности.
Волейболистите ще бъдат качени на високопланинската спортна база Белмекен, като ще се подготвят там от  22 август до 11 септември. Мъжкият ни национален отбор вече стартира официално подготовката си за Европейското първенство, което ще се проведе от 9 до 18 октомври в
България и Италия.
В продължение на 20 дни, по време на подготовката си Белмекен, подмладеният тим на ВК „Казанлък“ ще има възможност да се поучи от опита и класата на националния отбор, а за треньорите ни се открива още една възможност да контактуват на професионално ниво със своите софийски колеги.

От състава на Казанлък ще липсва националката Елица Баракова, която директно от Пловдив, където е на подготовка с отбора на България за девойки старша възраст до 20 г., ще отпътува за участие в  световното първенство в Пуерто Рико от 11 до 19 септември. Относно публикациите, че Радостина Маринова, състезателката на  „Марица“, е привлечена в отбора на „розите“ за новия сезон, от клуба заявиха, че се очаква присъединяването на Маринова към тима едва след приключване на световното първенство. Тя все още няма договор с тима от зала „Багира“ и дали ще подпише е въпрос на време, затова и от ВК „Казанлък“ не бързат да огласяват имената на новите попълнения от другите клубове, които тренират  и в момента с нашите момичета, преди да бъдат подписани договорите с тях.
Планираме и участие в международен турнир в Турция, както и няколко контроли преди старта на първенството, заявиха още от „Казанлък“. Сезонът в елита ще бъде подновен в края на октомври.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram