ВК „Казанлък“ с девета победа за сезона над „Раковски“

Женският отбор на ВК „Казанлък“ записа девета победа в първенството на България, побеждавайки с 3:0 (25:16, 25:18, 25:14) седмия в класирането „Раковски“ (Димитровград). С 26 точки тимът от града на розите продължава да е трети, след лидера „Левски“ и „Марица“. В следващия 15-ти кръг момичетата на Десислава Величкова почиват, но останалите им срещи през февруари и март са с променени дати. Управителният съвет на Федерацията по волейбол изтегли по-рано мачовете, заради предстоящия турнир за националната купа на България.
В 16-и кръг – на 22 февруари от 18:00 часа, „Казанлък“ ще приеме в своята зала „Славия“. На 26 февруари, вместо на 28-и, също от 18:00 часа, гостува ВК „Бургас 2007“. В последния за редовния сезон осемнайсти кръг „Казанлък “ се изправя срещу силния тим на „Марица“, като срещата бе преместена за 29 февруари, вместо на 4 март, от 17:30 часа в залата на Пловдивския университет.
Тези дни стана ясно, че отборът от Казанлък отново ще се изправи срещу „Левски“ в турнира за купата на България при жените, след като това отреди жребий. „Розите“ са в предварителна група „А“, в която са още „Бургас 2007“ и „ЙЕБ – Шумен 05“. Отборите в групите ще играят всеки срещу всеки на 4, 5 и 6 март, а първите два от крайното класиране ще се класират за полуфиналите, които на 7 май ще определят двата участника в големия финал за трофея на следващия ден.
Къде ще се играят полуфиналите и мачовете от финалната четворка ще бъде уточнено допълнително, съобщава сайтът bgvolleyball.com.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram