ВИП-гербаджии седнали по време на Европейския химн

Протоколни гафове  на казанлъшкия кмет Галина Стоянова на Празника на розата

 

Протоколни гафове и неуважение към европейския химн белязаха празничното шествие в Казанлък под надслов „Красота без граници и възраст“. Още в първата част на традиционното шествие прозвуча европейския химн, на който по местата си останаха седнали народните представителки от ГЕРБ Лиляна Павлова, Аксения Тилева, областният управител Недялко Недялков, както и кметът на Казанлък Галина Стоянова. Само преди дни ръководството на ГЕРБ Бойко Борисов и Цветан Цветанов определиха като голям скандал поведението на АТАКА в първия ден на 42-то НС, когато депутатите седнаха по време на европейския химн. По-късно Борисов се извини на посланиците от ЕС за скандалното поведение на АТАКА в парламента.

Химнът на Европейския съюз „Одата на радостта“ изправи на крака представителите на Коалиция „За България“, сред които бе и депутатът Атанас Пъдев от БСП. Пъдев не бе сред официалните гости на кмета Стоянова. Той бе личен гост на ръководителя на групата на БСП в местния парламент в Казанлък Васил Самарски.

Галина Стоянова дефилира пред зрителите на празничното шествие с любимата ексминистърка на Бойко Борисов – Лиляна Павлова, с бившата си колежка – директорката на Детска градина „Мечо Пух“ в Града на розите, сега депутат от ГЕРБ – Аксения Тилева, с доскоро общинския съветник Халил Летифов (от ДПС) и с цялото ръководство на общината, също от ГЕРБ.

Журналистическа проверка показа, че покани на депутатите от Коалиция „За България“ в 42 НС от Старозагорски регион не са изпратени. Водач на старозагорски регион е председателят на БСП и президент на ПЕС Сергей Станишев.

Празничното шествие в Казанлък продължи час и половина, водено от избраната тазгодишна Царица Роза Юлия Попова, нейните подгласнички и от френската Мис Роза от побратимения на Казанлък град Грас.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram