ВиК и Общината оправиха „ничията“ шахта

След поредица репортажи и жалби на граждани, изключително опасната  пропаднала шахта на ул. „Сан  Стефано“ в Казанлък бе отремонтирана. Ремонтът на „ничията шахта” извършиха от ВиК и общината.

Няколко дни казанлъчани, които живеят и работят около улица „Сан Стефано” се жалваха от зейналата шахта на улицата.
Три дни те непрекъснато са подавали сигнали към различни институции, откъдето пък са си прехвърляли отговорността.
Заради леки инциденти с пропадане в разбилото се съоръжение на два автомобила и старец, хората живеещи там оградиха шахтата и поставиха обозначителна табела.
Проблемът бе да се установи, кой би трябвало да отговаря за нея. Тя не се води и не фигурира в схемите на ВиК. От там обясниха, че преди години шахтата е направена от живеещи в райна при строежа на кооперациите. Това автоматично навежда на мисълта, че отговорност за него носи и общината. След като хората повикаха и медиите да отразят проблема,  а материалитебяха публикувани в сайта на Пресс тв, а телевизията излъчи репортаж, двете институции: и община и ВиК си подадоха ръка и отремонтираха опасното съоръжение.
Основната ремонтна дейност бе извършена абсолютно безвъзмездно от ВиК Казанлък, макар шахтата да не е нито тяхна, нито да се води в мрежата на дружеството. Материали  бяха предоставени от Община Казанлък.  В крайна сметка, ремонтирането на опасната шахта доказа, че институциите имат отговорно мислене и работят в синхрон, разбира се, след активното гражданско настояване.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram