Вече няма такива зими

Така би възкликнал всеки, който познава времето, в което, за да се пързалят децата с шейни, не беше нужно да се качваме до Бузлуджа. За това си имахме парк „Тюлбето“. Не само сняг, а и типично зимните температури от онези години навяват спомени за тежки зими в района. Така например, в 2017 година, в този ден бяха измерени цели минус 17. Такива отрицателни стойности отчетоха метеоролозите в Казанлък, а това нареди града ни сред най-студените места в България.

Ураганен вятър и снегонавявания създаваха проблеми за жителите на Долината в 2021 година, когато редица пътища останаха затворени и непроходими.

Тази зима снегът не успя да ни „изненада“, както често обичаме да се шегуваме, закъсня, но побеляха единствено Бузлуджа и Шипка. Снегът и тази година няма да е достатъчен за организация на зимните празници, които до скоро провеждаха туристическите дружества от Казанлък и Стара Загора в подножието на Чинията. От тях остана споменът за забавните инициативи, в които деца от различни училища се съревноваваха в карането на ски, дърпането на въжета и други игри на снега.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram