Ветеранът Чукурлиев почетен от министър Шаламанов

Доайенът на ветераните от Втората световна война в Казанлък Христо Чукурлиев ще бъде един от тримата, които днес военният министър Велизар Шаламанов ще награди. За церемонията министърът пристига в Казанлък.

Навръх Деня на независимостта председателят на Съюза на ветераните от Втората световна война в Казанлък Чукурлиев  навърши 95 години. За неговата енергия и желание да продължава да работи като активен общественик в града се носят легенди.

Христо Чукурлиев е роден на 22 септември 1919 г., завършва подофицерска школа за авиомеханици в Ямбол. Работи в „Капрони”, през 1942 г. постъпва в авиацията и работи на летище-Казанлък, а след това и на летищата в Граф Игнатиево, Крумово, Горна Оряховица. Работил е по поддръжката на техническите съоръжения на яз. „Копринка”, бил е командир на транспортен взвод в 5-а танкова бригада. За неговата активна и самоотвержена работа е награждаван три пъти с медали от Министерството на отбраната. Има син и дъщеря, 3 внучки,1 внук и 5 правнука.

Преклонната възраст не пречи на Чукурлиев ежедневно да се занимава с обществена дейност. Мнозина казанлъчани са виждали стройната осанка на възрастния мъж, който има уникално чувство за хумор и не крие, че е един от най-големите фенове на футболния клуб „Левски“ в региона.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram