Васил САМАРСКИ: Предсрочни избори ще имат стабилизращ ефект за БСП

Безспорно ГЕРБ е първа политическа сила в област Стара Загора и аз ги поздравявам за това, но ние запазваме влиянието си в 7 общини – Чирпан, Раднево, Гълъбово, Братя Даскалови, Опан, Гурково и Николаево. Това каза днес за NBP.bg областният лидер на БСП в Стара Загора Васил Самарски. Според него, добрите резултати на ГЕРБ в Стара Загора и Казанлък се дължали на беззъбата опозиция в лицето на БСП в тези две общини.

Като цяло загубата на БСП в национален мащаб се дължи на това, че нашите членове не ни подкрепят на европейски избори. ГЕРБ си мобилизира членовете и симпатизантите на основата на реваншизма, но на национални и местни избори резултатите биха били съвсем други, смята Самарски. Според него, загубата за БСП била голяма, но тя била за всички партии, освен за ДПС.

Запитан дали някой ще поеме отговорност за краха на БСП на евроизборите, областният лидер на столетницата заяви: В нашата партия винаги се поема отговорност и това става в йерархичен ред. Ако някой от колективните ни органи реши, че има хора, които носят персонална вина, в това число и аз, ние ще я понесем, независимо на какво ниво в йерархията се намираме, обеща Самарски.

Той каза още, че не е притеснен от евентуални предсрочни избори. Готови сме за тях. Даже мисля, че ще имат стабилизиращ ефект за БСП, каза областният лидер.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram