Васил Самарски: „Обещаното през първия учебен ден се сбъдва…“

Възпитаници на Читалище „Искра“ ще поздравят учениците за Първия учебен ден в СОУ „Екзарх Антим І“, ХГ „Св.св. Кирил и Методий“, ПМГ „Никола Обрешков“, ПГТТМ, ОУ „Кулата“, ОУ „Мати Болгария“, ОУ „Никола Вапцаров“ и ОУ „Георги Кирков“. Поздравителните изненади са подготвени от ръководителите на читалищни формации – Стефка Денева, Цветан Цочев и Мая Стоянова, Николай Тенев и Антония Каярова.

На добър час в новата учебна 2012/2013 година, пожелава Настоятелството в знак на съпричастност с тържествения миг, когато звънливо си дават среща познанието, духа и енергията на 17-ти септември. В поздравителното си писмо до училищата председателят на Читалище „Искра“ Васил Самарски подчертава вълнението, „което образуват топлите сълзи, илюстриращи едновременно тъжния финал на ваканцията и възторжения старт за нови стремежи в науката. Успехът ще ви посети, ако днес вие го поканите. Помнете, обещаното в Първия учебен ден се сбъдва с вяра, надежда и любов!“.

Сърдечни пожелания Васил Самарски отправя и към следовника на Казанлъшкото Педагогическо училище – Хуманитарна гимназия „Св. Св. Кирил и Методий“, тъй като училището е в навечерието на своята 130-та годишнина от създаването на значимия фактор за просвета и заедно с Читалището през 19-ти век, създават огнище на духовна мощ на България!

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram