Васил Самарски: Митинг – шествието за мира е инициатива на младите социалисти в Стара Загора

„Идеята за провеждането на протест срещу войната е на представители на Младежкото обединение на БСП и желанието си да го организират съобщиха преди повече от месец”, това каза областният лидер на социалистите Васил Самарски в отговор на журналистически въпрос относно организирането на митинг-шествието на 18-ти февруари т.г. „Инициативата е изцяло тяхна, ние не сме им дали дори посока. Да, ние ги подкрепихме, както  Областният съвет на БСП, така и Общинският съвет, който преди няколко дни излезе с  Политическа декларация ”, подчерта Самарски и призова журналистите да потърсят младите хора, за да споделят самите те за идеята си и защо подготвят митинг-шествие „С Европа, но никога срещу Русия”.

Социалистите изразяват  своята силна тревога от военните действия в Източна Украйна и няколкото хиляди жертви, в т.ч. и наши сънародници. Членовете на БСП, не само в Стара Загора, а и в останалите 10 общини от областта, са силно обезпокоени от напрежението в политическите отношения между България и Руската федерация и в тихите обещания за примирие, което не се получава в действителност.

Митинг-шествието, с което участниците ще кажат НЕ на войната, чийто сборен пункт е до шадравана в парк „Пети октомври” в Стара Загора в 17:30 в сряда (18.02.2015), се подкрепя от партиите и движенията в Коалиция „БСП лява България”. Против въвличането на България във войната са всички 11 общински партийни съвета,  Националното движение „Русофили”, от Руския клуб и приятели, от БАС, родолюбиви граждани.

БСП е против разполагането на тежко въоръжение на територията на Република България!

БСП настоява българското правителство да отстоява позиция за прекратяване на санкциите срещу Русия!

Организаторите на митинга призовават всички граждани, които искат България да остане място на мира и разбирателството твърдо да заявят своята категорична позиция за мир и прекратявяне на войната в Източна Украйна, като се включат в митинга – шествие в сряда  в 18:15 часа пред Областна администрация. Европа може и трябва да гради своята безопасност заедно с Русия, а не против нея. Досегашните санкции очевидно не са ефективно средство за уреждането на конфликта, а по-скоро нанасят вреди на европейските държави, в това число и на България. Затова и БСП се обяви за тяхната отмяна.

http://www.vasilsamarski.bg/vasilsamarski-465.html

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram