Валентина Бонева бе избрана за председател на общинската организация на БСП – Стара Загора

Валентина Бонева бе избрана  за председател на общинската организация в Стара Загора. Това стана на 47-мата конференция с гласовете на 122 делегати, в избора за председател участваха  167 социалисти. Другите двама кандидати за поста, които останаха за вота са  д-р Мариус Кирков, който получи  34 гласа и се нареди втори, а трети  с 6 гласа – инж. Иван Митров. Номинациите за председател бяха общо 12, но деветима си направиха отводи.

IMG_3307„Аз съм изключително удовлетворен от избора. Валентина Бонева е човек, в който имаме големи надежди за развитието на партията тук, в Стара Загора. Работата й досега показа, че тя може да обединява нашите членове, да вдъхва доверие и същевременно спокойствие – нещо, от което имаше нужда партийната организация. Оттук нататък със съвместни усилия е важно БСП отново да се бори за първите места – нещо, което й приляга. За мен е чест и удоволствие да продължа работата си с Валентина Бонева. На нея могат да разчитат не само нашите членове и симпатизанти, но и цялата общественост“, това заяви Драгомир Стойнев, зам.-председател на Националния съвет на БСП и народен представител от област Стара Загора, след 10-часовата конференция.

IMG_3303Целта на БСП – Стара Загора ще бъде да привлече отново всички разочаровани и да се пребори за победа на следващите избори за местна власт, каза още Драгомир Стойнев. Според споделеното пред медиите от него и от областния лидер на БСП Васил Самарски се очертава виждането, че е желателно на предстоящия вот левицата да отиде обединена, но при спазване на важното условие партиите от левия спектър да подкрепят и застанат зад кандидатурата, издигната от БСП.

Депутатът Георги Гьоков сподели, че преизбирането на Валентина Бонева е бил очакван и предопределен от добрата й досегашна работа. „120-годишната Старозагорска партийна организация показа, че може да излиза от трудностите силна“, заключи той.

Копие от IMG_3285Първият коментар на Валентина Бонева пред медиите след избора й, бе, че една от задачите пред организацията, по която ще се работи много активно, е привличането в БСП на млади хора и на хората в активна възраст, които са действената сила, която може да провежда кампании и която дава облика на структурата. Вторият акцент ще бъде стабилизиране на структурите – по места и клубовете по интереси. В името на отварянето на партията към широк кръг симпатизанти и граждани ще бъде създаден и дискусионен клуб за срещи и разговори с изтъкнати експерти и общественици по проблемите на развитието както на БСП и лявото пространство, така и на Стара Загора и региона, и на съвременния свят. „Днешната конференция показа истинският образ на Старозагорската партийна организация. Направихме възможното отново да се върнем към това, което сме. Това се случи благодарение на всички. Показахме, че можем да работим заедно“, заяви Валентина Бонева.

IMG_3313В гласуването за нов Общински съвет на БСП най-много гласове получиха народният представител Георги Гьоков – 119, Мариус Кирков – 104, Стефан Шишков – 102, Борис Боричев – 101, Валентина Бонева – 100, Иван Върляков – 85, Климент Пенчев – 85 (всичките дотук с над 50%  от вота). След тях останаха и по вишегласие влизат в състава на новия ОбС на БСП още 31 социалисти: Иван Митров, Даниела Лекина, Петър Влахов, Снежана Станкова, Иван Маджаров, Марияна Пенчева, Сашко Лозанов, Илка Петкова, Христо Христакиев, Деян Енчев, Иван Кралев, Валентин Маринов, Делян Маджаров, Бояна Буюклиева, Донка Черковска, Георги Георгиев, Станимир Петров, Галин Николов, Галина Господинова, Ивелин Запрянов, Милен Шмилев, Бойчо Биволарски, Антон Бюйлеков, Момчил Тасков, Ивайло Донев, Мирослав Атанасов, Яна Тюркеджиева, Ивайло Митев, Димитър Димитров, Жечка Дрянова и Катя Бекярова. 50% от гласувания състав на Общинския съвет са нови лица.

P1260236За председател на Общинската контролна комисия на БСП – Стара Загора бе избрана Зоя Цвяткова с 87 гласа, в тайния вот  участваха 167 социалисти. „Ще работим за организационното и финансово укрепване и стабилизиране на структурата в съответствие с Устава на партията“, каза Цвяткова. В новия състав на комисията влизат: Петър Шишков, Поля Дайрова, Теодора Хаджийска, Мария Колева и др.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram