Валежите спират, но остава студено

Днес в югоизточната половина на страната все още ще вали, в Североизточна България, Източна Стара планина и Странджа – сняг, в останалите райони – предимно дъжд, но до обяд валежите ще спрат. От северозапад облачността ще продължи да се разкъсва и да намалява и в по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време. Ще духа слаб, в Източна България до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са между 2° и 7°, в крайните югозападни райони – малко по-високи, в София – около 3°.

В планините преди обяд облачността ще е значителна, на места с валежи от сняг, но ще отслабват, до обяд в повечето райони ще спрат. След обяд облачността ще се разкъсва и намалява. Ще духа до умерен, по билата – временно силен вятър от запад-северозапад, който по-късно след обяд ще се ориентира от югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 4°, на 2000 метра – около минус 2°.

Над Черноморието облачността ще е значителна. Главно преди обяд ще има валежи от дъжд, по-значителни по южното крайбрежие, а на север дъждът ще се примесва със сняг. Ще духа умерен вятър от север-северозапад, след обяд ще отслабва, ще се ориентира от североизток. Максималните температури ще са 4°-6°. Температурата на морската вода е 10°-11°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

meteo.bg

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram