Вакантни позиции за нотариуси в Казанлък

Да бъде обявен конкурс за 92 свободни места за нотариуси в цялата страна, предлага министърът на правосъдието Цецка Цачева. Това съобщава в. „Сега“, цитирайки правосъдното ведомството, откъдето огласиха проекта на заповед за обявяване на конкурса. Всички заинтересовани имат месец за предложения и възражения. Едва след това, с издаването на окончателната заповед, ще бъде определена датата за провеждане на писмения изпит, като се очаква тя да е най-рано през есента.

Предложението на Цачева е да бъде проведен конкурс за 92 нотариуси в 61 града, сред които и Казанлък.

Най-много свободни места са обявени за София – 5. Четири са свободните бройки за нотариуси в Ямбол, по 3 са обявените вакантни позиции във Варна, Видин, Добрич, Русе и Сливен. Двама нотариуси се търсят в Балчик, Бяла, Горна Оряховица, Дупница, Златоград, Ивайловград, Казанлък, Лом, Омуртаг, Плевен, Разград, Силистра, Тополовград и Търговище. В Пловдив и Бургас е обявено по едно свободно място.

Правосъдният министър посочва, че за да обяви новия конкурс, е взела предвид, че при последния, който се проведе преди три години, не бяха заети всички вакантни места. Има и свободни места заради премествания на нотариуси.

Източник: Сега

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram