Важни срокове за избирателите от община Казанлък преди вота в октомври

Избирателните списъци в община Казанлък за произвеждането на изборите за общински съветници и за кметове на 29 октомври 2023 г. вече са обявени.

За  гр. Казанлък – по местата за гласуване за съответните избирателни секции, а за населените места – в читалищата. Гражданите могат да проверят своите данни в избирателните списъци, където са обявени или на интернет страницата на община Казанлък www.kazanlak.bg, рубрика „Местни избори 2023”, както и да се информират за номера на избирателната си секция и място на гласуване.

Сроковете за подаване на заявления, съгласно разпоредбите на Изборния кодекс са:

1. Заявление за гласуване с подвижна избирателна кутия

Избиратели с трайни увреждания, които желаят да гласуват с подвижна избирателна кутия, подават писмено заявление придружено с копие на документ от ТЕЛК/НЕЛК, не по-късно от 14 октомври 2023 г.

2. Вписване в избирателния списък по настоящ адрес

Избиратели чиито постоянен и настоящ адрес са в различни населени места, могат да поискат писмено да бъдат вписани в избирателния списък по настоящ адрес,  не по-късно от 14 октомври 2023 г.

3. Отстраняване на непълноти и грешки в избирателните списъци, извършва се след подаване на писмено заявление, не по-късно от 21 октомври 2023 г..

Заявленията за гр. Казанлък се подават в дирекция ГРАО, бул. „Ал. Батенберг“ 4, а за населените места – в кметствата.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram