Бюрото по труда предлага работа на младежи в Германия

На 13 януари от 11:00 часа в Център „Работа” към Дирекция „Бюро по труда” Казанлък ще бъде направена презентацията на проект „Abano-2”, който ще позволи на български младежи да получат професионално обучение в Германия и да работят като гериатрични специалисти. Безработни младежи ще бъдат запознати с програмата „The Job of my Life”. Повече от 250 кандидати ще имат възможността да се включат в дуално обучение за учебната 2016 г., съобщиха от Агенцията по заетостта.

Професиите, които могат да избират младите хора, са от различни области като хотелиерство и ресторантьорство (хотелиер, ресторантьор, готвач, специалист в ресторанти за бързо хранене); хранително-вкусова промишленост (пекар, сладкар, технолог в хранително- вкусовата промишленост и др.); строителство (дърводелец, специалист климатична/санитарна/отоплителна техника, строител на пътища, специалист по бетон и стоманобетон, мазач, зидар и др.); технически специалности (електротехник, мехатроник, индустриален механик, шлосер, стругар, фрезист и др.) и другигериатричен специалист, офис мениджър, специалист информационни технологии, фризьор, фермер, животновъд и др.

Условието към кандидатите е да са на възраст между 18 и 27 години, със завършено средно образование в страната по произход, но да нямат магистърска степен и да не са пребивавали в Германия през последните 3 месеца преди включването им в програмата. Обучението по различни професии продължава 3 или 3,5 години и има предимно практическа насоченост.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram