Българският елит в атлетиката идва в Стара Загора за европейското отборно първенство, 2-ра лига

Казанлъчанката  Румяна Карапетрова ще хвърля от сектора на копие на предстоящото европейското отборно първенство, 2-ра лига в Стара Загора на 20 и 21 юни. В състава на България са включени най-добрите атлети в спринта, а Ивет Лалова ще направи първия си старт в България от две години насам, именно в града на липите.
Последното й бягане беше на Балканиадата в Стара Загора през 2013 г. Тя се завръща на родна земя, за да подкрепи националния тим за участието му на европейското отборно първенство, 2-ра лига през уикенда.
Лалова ще бяга 100 м, 200 м и 4х100 м, а амбицията на селекцията е изкачване в 1-ва лига.
Съперници на България в Стара Загора ще бъдат националните отбори на Хърватска, Кипър, Дания, Унгария, Исландия, Сърбия, Словения.
Златният медалист от Игрите в Лондон 2012 в хвърлянето на чук Кристиан Парш от Унгария ще бъде най-титулуваният атлет в първенството. Срещу Парш в сектора ще излезе българският шампион Айхан Апти. Сънародничката му актуалната европейска шампионка в тласкането на гюле в зала Анита Мартон също ще бъде на стадион „Берое”. Тя ще се състезава с една от подгласничките си от първенството на континента в Прага през март – бронзовата медалистка Радослава Мавродиева.
Финалистката от европейски и световни първенства в хвърлянето на копие Румяна Карапетрова се завърна победоносно в състезанията тази пролет, като спечели златния медал на националния шампионат по хвърляния – “Зимно първенство”с 47.15 метра.
Карапетрова е преподавател в катедра “Лека атлетика” при НСА “Васил Левски, състезател на софийския „Класа“.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram