България е сигурно място за израелските туристи, според посланик Раз

Едва 20% от израелските туристи, посещаващи страната ни, се интересуват от вътрешен туризъм. По голямата част посещават българското Черноморие, друга предпочита ски-центровете.

„Културният туризъм и атракциите са нещо, което може да привлeче израелските туристи в Казанлък“, сподели при свое посещение Шаул Камиса Раз, посланик на Израел в България. При следващото му посещение в Казанлък ще бъде обсъдена темата за евентуална реконструкция на еврейските гробища в града.

„Лесно е да се продава през лятото слънце и пясък и през зимата сняг на туристите. По-трудно е да бъде акцентирано върху развитието на вътрешния туризъм, където има огромен потенциал и Казанлък може да бъде важна част за няколко туристически потока”, така очерта тенденциите Н.Пр. Шаул Камиса Раз.

Дипломатът е направил визита във военния завод „Арсенал“ вчера, интересувал се е по-специално от гражданската продукция и нейните възможности, а не от военното производство.

„Научихме си урока след кървавия атентат на летище „Бургас” през 2012 г. Към момента нивото на сигурност в България е високо, но това не означава, че има 100% гаранция против атентати на „Хизбула”, уточни в Казанлък посланик Раз.

 

Той бе  един от хората, които няколко дни помагаха и координираха спасителните действия през 2012-та след бомбения атентат на летище „Бургас”, когато загинаха 7 и 35 израелци бяха тежко ранени.

 

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram