България в Първа лига след Европейското първенство по лека атлетика в Стара Загора

Българският национален отбор ще е част от Първа лига на Европа при състезанията през 2017 година след успеха си на Европейско отборно първенство по лека атлетика в Стара Загора.  Шампионатът, който се проведе на 20 и 21 юни, бе знаков за националния тим. След оспорвана надпревара на стадион „Берое“, България си спечели общо 12 победи за два дни. Лекоатлетите събраха 218 точки, необходими за по-горната лига. Пред тях застана тимът на Дания с 224, а третото място остана за унгарците с 202,5 точки.

Церемонията по награждаването се състоя в неделя, а българските спортисти получиха приза си от министъра на младежта и спорта Красен Кралев.

Хиляди зрители подкрепяха искрено през двата дни състезателите на България. Четирима старозагорски състезатели бяха част от националния тим – Милен Пасков, Велин Коваленко , Иван Попов и Борислав Тонев.

За принос към развитието на леката атлетика и подкрепата, оказана при провеждане на Европейското първенство в Стара Загора, специален приз  на Европейската лига (ЕА) получи кметът Живко Тодоров. Плакетът му бе връчен от Добромир Карамаринов, първи вицепрезидент на ЕА и председател на Българската федерация по лека атлетика.

Община Стара Загора, заедно с Българската федерация по лека атлетика и Клуб по лека атлетика “Берое”, вече подготвят старта на възстановения Международен турнир по лека атлетика „Самарско знаме“. Състезанието ще се проведе на 18 юли на стадион „Берое“, а в Стара Загора отново ще се съберат някои от най-големите имена в леката атлетика.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram