„Бъдеще за децата с увреждания” вече е член на УС на Националната мрежа на децата

СНЦ „Бъдеще за децата с увреждания“ взе участие и в тазгодишната среща на Националната мрежа на децата., която се проведе във Варна.По време на обучението бяха сформирани тематични работни групи – „Здраве“, „Семейство“, „Образование“ и „Детско правосъдие“, в които бе обсъдено постигнатото до момента, направени бяха презентации на практики по избор на членовете на всяка група.
Участниците имаха възможност да се включат в различни групи за научаване, да посетят практики за обмен на опит и знания, както и да присъстват на специализирани обучения. В рамките на тридневното събитие бе избран нов Управителен и Контролен съвет, гласувани бяха промени в Устава на НМД и бе обсъден проектобюджетът за 2013 г. Управителният съвет на Национална мрежа за децата е съставен от 7 организации-членове. Като нов член на Управителния съвет бе избрана казанлъшката организация – СНЦ „Бъдеще за децата с увреждания“, представлявана от Мария Гинева. Казанлъшкото Сдружение е член на Мрежата от 2010 година. От тогава досега то е участвало активно в кампании и инициативи за социализацията и интеграцията на деца и младежи с увреждания. Включването на Сдружението в Управителния съвет на НМД е потвърждение за това, че то работи в правилната посока.. Организацията продължава да работи и развива Центъра за социална рехабилитация и интеграция за деца с увреждания в град Казанлък, въпреки ограничените ресурси. Национална мрежа за децата е неправителствена организация – мрежа на водещи НПО, работещи в сферата на децата и семействата. Създадена е през 2003 година, а през 2006 година придобива статута на неправителствена организация в обществена полза. Тя представлява обединение на 113 организации от цялата страна, които работят с деца и семейства в четири основни тематични области- семейство и деца в институции, здраве, образование, детско и младежко правосъдие.
Мисията на организацията е да заздрави и улесни сътрудничеството между сходните неправителствени организации и всички заинтересовани страни с цел гарантиране правата и благосъстоянието на децата. Един от основните приоритети в работата на НМД е изграждането на работеща и отворена гражданска мрежа по въпросите на децата и семействата.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram