Будистки монах ще изнесе лекция в Казанлък

Ds olil

Будисткият монах и учител Кенпо Рамеш Неги е за осми път в България, но за първи път ще изнесе публична лекция в Казанлък. В Града на розите ламата има десетки последователи и приятели, които обучава за поредна година в местната санга.
Пред казанлъчани преподавателят по будистка философия ще говори за същносттта на будизма в неделя, 22 септември, от 17:00 часа в Къща-музей „Чудомир“.
Събитието е организирано от Община Казанлък и Фондация „Бодичита“. Лекцията е отворена за всички желаещи.
Кенпо Ачария Рамеш Неги е основател, учител и ръководител на школата на фондация „Бодичита“. Кенпо Рамеш Наги преподава будистка философия, медитация и санскрит.
Той заема няколко престижни преподавателски постове в института „Викрамашила“ и манастира „Джангчуб Чоелинг“ в Покара, Непал.
Кенпо Рамеш също така е главен преподавател в Кагю Институт за Будистско Образование в Киртипур, Катманду, Непал. Преподава Буда Дхарма, Санга и тибетски песнопения в Непал, Индия, Малайзия, Сингапур и Европа.
Кенпо има дългогодишен опит в медитацията, преподава медитация и има уникалната способност да предава на своите ученици същността на най-задълбочените и сложни учения, като използва прости методи по един достъпен начин.
Кенпо е обичан и уважаван от многобройните му ученици от различни страни. Мнозина го смятат за образец и събирателна точка на ученията на всички основни школи в тибетския будизъм.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram