Болницата за плюшени мечета отваря врата за всички старозагорчета

Болницата за плюшени мечета, след изключително успешното си гостуване в специализираното детско отделение в Болница „Тракия-Парк“, ще отвори широко врати за всички старозагорски деца на 28.02.2015 г. (събота) от 11:00 часа. 

 

28 февруари е международния ден на редките болести. „Ден след ден, ръка за ръка“ е мотото, под което той ще бъде отбелязан тази година. По този повод, точно в 11:00 часа на 28.02 (събота) пред Болница „Тракия-Парк“, медицински специалисти, студенти, социални работници, родители и пациенти с редки заболявания ще пусната в небето десетки балони в знак на подкрепа и съпричастност.

 

Това ще даде и старт и на Болницата за плюшени мечета, която Сдружение „Самаряни“ и партьори организират вече пета поредна година. На събитието са поканени всички деца на възраст от 3 до 7 години и техните „заболели“ плюшени играчки. Болницата за плюшковци ще се проведе във фоайето на отделението по Физиотерапия и рехабилитация (първия вход на Болница Тракия Парк).

 

„Лекарите“ от Асоциация на студентите медици в България – клон Стара Загора, ще очакват и приемат всички плюшените играчки с готовност и внимание, за да излекуват техните болести и оплаквания.

 

„Болница за плюшени мечета“ е международен проект за деца между 3 и 7-годишна възраст, организиран от студенти по медицина в различни държави по света – Норвегия, Великобритания, Австралия и др.

 

Под формата на игри и забавления децата разговарят за болестта и здравето на плюшените си играчки с „лекарите” (различни специалисти и студенти по медицина), получават съвети за хигиена и здравословен начин на живот. Това ще позволи да бъде намалена тревогата, свързана с посещение на лекари или болници и да допринесе за подобряването на детското здраве. В Болницата за мечета децата получават възможност да бъдат активната страна в консултация с лекар.

 

Организатори и партньори на инициативата са Сдружение „Самаряни“, Асоциация на студентите медици в България – клон Стара Загора, Дебра България, Българска анти-таласемична организация (БАТО), Национален алианс на хората с редки болести (НАХРБ) и Болница „Тракия „.

3

 

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram