Близо 50 чувала с помощи събраха в кампанията „Да подадем ръка“

Центърът за обществена подкрепа – Казанлък при Сдружение „Бъдеще за децата с увреждания“ се включи в събирането на помощи и материали за бедстващите и пострадали от последните големи наводненията градове на страната. До момента, седмица след началото на призива към казанлъчани  да подкрепят кампанията „Да подадем ръка“, са събрани близо 50 чувала, основно  дрехи, одеяла, килими и посуда. Анонимен дарител пък предоставил неголяма парична сума, която ще бъде предадена на двете сдружения – неправителствени организации от Бяла Слатина, с които казанлъшкият Център за обществена подкрепа поддържа контакти в хода на кампанията.  Социалните работници приканват хората да помогнат и с набирането на почистващи и дезинфекционни препарати, както и със санитарни материали, предназначени за бебетата и малките деца.
„Да подадем ръка“ е поредната кампания, която казанлъшката неправителствена организация предприема.  И този път, както и винаги когато е търсено съдействие за разрешаване на проблеми,  общественият интерес не липсва, казват още социалните работници.
Помощите, които доброволците от Казанлък събират, са предназначени за пострадалите от природните бедствия домакинства от Мизия, Враца, Бяла Слатина, Борован, Крушовица и Галиче.
Кампанията продължава до 22 август.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram