Близо тон марихуана тикна двама в ареста, бидон прати зад решетките друг

В хода на предприета полицейска операция служители на сектор „Криминална полиция“ при Първо РУ-Стара Загора предприели проверка на парцел в землището на с. Кравино, където открили засадени растения от рода на конопа. На място, в момент на полагане на грижи за растителността, са задържани двама старозагорци, на 34 и 39 години. Иззети са 80 растения, с общо тегло на зелената маса около 1 000 кг, които при полевия наркотест реагирали на марихуана. В къща, обитавана от мъжете в с.Медникарово, община Гълъбово, са открити още 4 конопени растения, две пакетчета с кристалообразно вещество – около 10 грама метамфетамин, голяма сума пари – към 35 000 лв. При обиск от 34-годишния са иззети около 10 грама марихуана.

В рамките на същата операция, в имот в с.Медникарово, криминалистите задържали и 37-годишен, след като при проверка в двора на имота му са открити и иззети 10 растения, високи средно около 2 м и с общо тегло на зелената маса около 140 – 150 кг, които при теста реагирали на марихуана. Иззет е и бидон със суха зелена тревиста маса, около 10 кг, проба от която също реагирала на марихуана.

Тримата мъже са задържани в полицейския арест за срок до 24 часа. По случаите са образувани досъдебни производства по чл.354а, ал.1 от НК, работата по документирането им продължава под наблюдението на прокуратурата.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram