Благотворителен концерт подпомага деца от семейните къщи в Казанлък

Близо 2 000 лв са набрани по време на благотворителен концерт в подкрепа на каузата на фондация „Сийдър“, който се организира по инициатива на представители на Симфоничния оркестър на Порт Анджелес (Вашингтон, САЩ), съобщават от фондацията. На събитието, проведено на 4 юли,  са присъствали близо 70 души – приятели и поддръжници, както на „Сийдър“ така и на Симфоничния оркестър.

Набраната сума надхвърля двойно очакваните приходи от концерта. Част от средствата (900 лв.) ще бъдат инвестирани в закупуването на персонализирани инвалидни колички за три от децата, живеещи в семейните къщички в Казанлък, които „Сийдър“ управлява. Количките ще бъдат предоставени от румънската фондация Motivation. Останалата част от набраната сума също ще бъде инвестирана в индивидуалните нужди на децата и младежите от семейните къщички.

Оркестърът на Порт Анджелес е организация с нестопанска цел основана през 1932 от няколко цигулари и валдхорнист, които се събирали да свирят заедно по домовете си. Днес оркестърът се състои от над 80 музиканти, всички доброволци. Тази година музикантите от оркестъра провеждат 11-тото международно турне в подкрепа на малки неправителствени организации от различни краища на света, които работят с хора в неравностойно положение. /Сн. Фондация „Сийдър“

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram