Бизнесът в областта продължава да печели от европейски проекти

36 са сключените договори за над 28 млн. лева на фирми от област Стара Загора по първата процедура „Подобряване на производствения капацитет в МСП“ по ОПИК, обяви на информационния ден в Стара Загора заместник-министърът на икономиката Даниела Везиева, съобщиха от Областният информационен център Стара Загора.
Над 60 представители на фирми от Стара Загора и Югоизточна България са взели участие в информациония ден за разясняване на изискванията за кандидатстване по две отворени процедури „Енергийна ефективност за малките и средни предприятия“ и „Развитие на управленския капацитет и растеж на МСП“ по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ 2014-2020г.

Събитието е организирано от Областния информационен център – Стара Загора в рамките на информационната кампания на Главна дирекция „Европейски фондове за конкурентоспособност“ към Министерството на икономиката, което е Управляващ орган на оперативната програма.

По процедура „Енергийна ефективност за малките и средни предприятия“ са предвидени 90 милиона евро за микро, малки и средни предприятия за мерки за енергийна ефективност и подобряване на енергийната интензивност на предприятията. Срокът за кандидатстване по нея е 12 октомври 2016 г.

Общият бюджет на процедура „Развитие на управленския капацитет и растеж на МСП“ е 30 милиона евро за микро, малки и средни предприятия за подкрепа за специализирани услуги и насърчаване използването на информационни и комуникационни технологии и услуги. Срокът за кандидатстване по нея е 15 август 2016 г.

Допълнителна информация по процедурите „Енергийна ефективност за малките и средни предприятия“ и „Развитие на управленския капацитет и растеж на МСП“ е публикувана на интернет страницата на Управляващия орган: www.opcompetitiveness.bg
ОИЦ – Стара Загора е част от мрежата от 28 информационни центрове за популяризиране на Европейски структурни и инвестиционни фондове, работещи с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Добро управление”, съфинансирана от Европейския съюз.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram