Без сблъсъци снощи в Раднево

Близо 1000 бяха протестиращите, които се включиха в мирното шествие срещу агресията и беззаконието снощи в Раднево. Нямаше сблъсъци.
Полиция и жандармерия охраняваха протеста и ромския квартал „Кантона“, видя наш екип.

Проблемите дойдоха след инцидента на 2 май, когато отнето предимство изправи един срещу друг българи и роми. Трима бяха пребити и тежко ранени. Четиримата роми са в ареста с обвинение за убийство по хулигански подбуди.

Сред протестиращите снощи беше и областният управител на Стара Загора инж. Георги Ранов. Той изрази надежда, че ситуацията е овладяна и проблемите в близките месеци ще намерят решение. В 22.00 часа  протестът приключи.

В Раднево имаше още повече полиция и жандармерия от предната вечер, когато напрежението ескалира, две водни оръдия бяха разположени на два поста пред ромската махала.

Всички входове на града се охраняваха. Всеки, който не можеше да представи документ с адресна регистрация в Раднево, биваше отпращан по обходен на града маршрут. Всички автомобили се проверяваха.

В последните дни Раднево стана арена на мащабни протести и сблъсъци. Вчера съдът остави за постоянно в ареста четиримата задържани биячи, заради които тръгна напрежението.

В същото време Районната прокуратура в Раднево извършва разследване по две бързи производства за нанасяне на телесни повреди на четирима полицейски служители по време на снощните протести в града. Производствата са срещу двама 17-годишни младежи.

13198991_10205075625685190_883716404_o

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram