Безплатни консултации с водещ онколог от чужбина в Стара Загора

Доц. д-р Ибрахим Йълдъз, специалист по медицинска онкология от верига болници в Турция, ще проведе безплатни консултации на 27 ноември 2021 г. в Стара Загора. Консултациите са подходящи за пациенти с онкологични диагнози, които се интересуват от второ мнение или от възможностите за лечение.

Лечението на онкологични заболявания става все по-успешно, благодарение на нови методи за ранна диагностика и усъвършенствани терапии. Съвременното лечение на рака е все по-персонализирано, въз основа на спецификите на раковите клетки и генетичните характеристики на конкретния пациент. Ново поколение „умни“ лекарства атакуват конкретни цели, разположени в раковите клетки. За разлика от конвенционалната химиотерапия, която засяга и някои здрави клетки наред с туморните, прицелните терапии се стремят да унищожат само тумора. 

Друга новост в медицинската онкология е имунотерапията, която има за цел да накара клетките на имунната система да атакуват раковите клетки, както го правят с вируси и бактерии. Прилагането на имунотерапия започна преди няколко години при пациенти със злокачествен меланом и рак на белия дроб. Днес такъв тип лечение се прилага при почти всички видове рак, но след като се изследват характеристиките на конкретния тумор.

Доц. Ибрахим Йълдъз има дългогодишен опит в лечението на пациенти с онкологични заболявания от цял свят. Професионалните му интереси са основно в областта на рак на гърдата, рак на белия дроб, гастроинтестинални и урогенитални тумори.

Консултациите на 27 ноември в Стара Загора ще се проведат по медицински документи и с предварително записване на тел. 0878 666 022.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram