Безплатна регистрация за малките читатели в Седмицата на бащата в библиотека „Искра“

От 6 и 12 ноември 2017 г. в страната ще бъде отбелязана Седмицата на Бащата, като идеята е да се насочи вниманието върху значимостта на бащината роля за пълноценното развитие на детето.

Във връзка с националната кампания, Общинска библиотека „Искра“ предлага на вниманието на малчуганите и техните бащи своята програма за съвместни занимания.

Първата инициатива е фотостената „Аз и татко“. Всяко дете или баща може да донесе снимки, на които децата се забавляват,четат, учат или пътешестват със своите любими татковци. На финала на Седмицата ще бъде оформена специална фотоизложба.

Друго предложение в афиша е изложба от детски рисунки „Супер силата на татко“. Творбите ще бъдат създадени по време на специални творчески работилници в периода от 6 до 11 ноември. Изложбата ще бъде открита на 11 ноември от 11:00 часа в Детско-юношеския отдел на ОБ „Искра“, когато ще се състои и срещата с бащи, активни застъпници на детското четене.

През седмицата ще тече и безплатна регистрация за нови читатели на Детския отдел на ОБ „Искра“. Всеки баща, довел своите малки наследници в библиотеката от 6 до 11 ноември, ще спомогне за превръщането на децата си в активни читатели.

Седмицата на бащата тази година протича под надслова „Истинският мъж знае как да бъде баща“. Истината е, че мъжете не са „програмирани“ да знаят как да бъдат бащи, а непрекъснато се учат – от своите родители, дядовци и баби, от другите важни мъже в живота си и най-вече от своите деца. Времето, прекарано заедно с малките хора, помага на бащите да разберат колко важни са те за увереността на детските крачки през живота и колко важни са децата за собствения път на мъжа и бащата – път, по който той има шанса да открие, че най-голямата му сила е в това да бъде баща.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram