Безплатен вход на Шипка в чест на Гоце Делчев

По случай 120-годишнината от гибелта на Гоце Делчев – апостола на националноосвободителното движение на българите в Македония и Одринска Тракия, Националният парк-музей „Шипка-Бузлуджа“ обявява безплатен вход за Паметника на свободата на 4 май.

Българските паметници на бойното шипченско поле са на 3-та и 5-та опълченски дружини (1910 г.) и Паметникът на свободата на вр. Свети Никола (днес вр. Шипка),  открит през 1934 год.

120 -та годишнина от гибелта на големия революционер ще бъде днес отбелязана тържествено и от България, и от Северна Македония.

Президентът Румен Радев ще участва в отбелязването на 120-ата годишнина от гибелта на Гоце Делчев. Събитието ще се проведе пред паметника на големия български революционер на централния площад в гр. Гоце Делчев.

От 18.30 часа в катедралния храм „Св. Св. Кирил и Методий“ в града държавният глава ще присъства на заупокойна молитва по повод 120 години от смъртта на Гоце Делчев, а по-късно ще проведе среща с Неврокопския митрополит Серафим в новопостроената Света Неврокопска митрополия.

Тържествената заря проверка е с начален час 20 ч.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram