БДЖ възстановява бързия влак Г. Оряховица – Казанлък – Пловдив

Директният бърз влак от Горна Оряховица до Пловдив, който минава през Велико Търново, Дряново, Трявна, Казанлък, Карлово и Баня, с връзки от и за Габрово и Хисаря, ще бъде възстановен. От понеделник курсовете отново ще се изпълняват, съобщиха от БДЖ.

Курсът беше отменен през лятото на 2023 г., след като ремонтите дейности на жп възел Пловдив наложиха спиране движението на влаковете между Централна гара и „Филипово“. Тъй като срокът за пускане на отсечката се отложи няколко пъти и все още няма движение по нея, влакове № 4631 и № 4632 ще пристигат и тръгват от гара „Филипово“, разположена в северната част на Пловдив.

Сутрин бърз влак № 4631 ще заминава от Горна Оряховица в 07,05 ч., на гара Царева ливада ще осъществява бърза удобна връзка от и за Габрово, ще преминава през Казанлък в 09,36 ч., през Карлово в 10,42 ч. и ще пристига на пловдивската гара „Филипово“ в 11,40, откъдето ще има осигурен автобус за пътуващите до централната гара в града. Обратно автобусът от Пловдив до Филипово ще тръгва в 15,30 ч., а влакът – в 16,10 ч. В Горна Оряховица ще пристига в 20,53 ч.

След пускане на отсечката Пловдив – Филипово, влаковете ще се движат от и до Централна гара. С възстановяването се осигурява удобна транспортна алтернатива между Централна Северна и Южна България.

Източник: Глас нюз

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram