Баталии в ББЦ, Мъглиж: Янко Спиров пише писмо до Янко Янков

Сътрсенията в структурата на ББЦ в Мъглиж не спират. Продължението дойде днес с отвореното писмо на вече екс.зам.председателя на тази партия Янко Спиров, който категорично се разграничава от съпартийците на Н.Бареков. В началото на януари бизнесменът Янко Спиров от Мъглиж, направи дарение на общината  като дари 86 контейнера за смет на стойност от близо 10 хиляди лева. Тогава  Спиров заяви, че е изключително доволен от ръководството на общината и е симпатизант на ПП ГЕРБ. Само след ден  областният председател на ББЦ Янко Янков и Делка Алексиева, председател на партията на Бареков в Мъглиж, заявиха, че дарението е направено в рамките на кампания на България без цензура наречено „С грижа за хората“, а Янко Спиров го е финансирал като зам. председател на ББЦ в Мъглиж.
Изказването на Спиров, че е симпатизант на ГЕРБ  от ББЦ критикуваха като уронващо престижа на партията и съгласно устава й той трябва да бъде изключен дисциплинарно, потвърди Делка Алексиева, която е бивш зам. кмет в общината.

В отвореното писмо на Спиров, разпространено до медите, той благодари на Янков и Алексиева, че след 4 месеца най-после са чули желанието му да напусне ББЦ, а останалите им твърдения квалифицира като „гнусни политически инсинуации по отношение на един благороден дарителски акт“ и подчертава, че ако не спрат ще бъде принуден да потърся правата си по съдебен път.

 

 

Ето и целият текст на отвореното писмо:

 

До  Областния председател на ПП ББЦ  Янко Янков

и  Общинския председател на ПП ББЦ  Делка Алексиева

ОТВОРЕНО ПИСМО

 

Уважаеми  ръководители на ПП ББЦ,

 

В близо  половин вековния си „жизнен път” преживях много лични падения и възходи. Срещнах голям брой истински хора, много честност, разбиране и приятелство. Видях обаче и другото – хора с „ дребни душици”, мерзост, двуличие, човешка и духовна нищета и нечистоплътност.

Това обаче, което публикуваха в медиите за дарение през ПП ББЦ от моя страна, ръководителите на партията на областно и общинско ниво в лицето на Янко Янков и Делка Алексиева, надмина и най-смелите ми очаквания за човешка и политическа низост и падение.

Аз съм обикновен човек, осигурявал собствената си прехрана и тази на семейството си с много труд и упорство.

Ясно и на висок глас заявих на две пресконференции пред камерите на редица местни и печатни издания, че дарението направено от мен е в качеството ми на симпатизант на ПП ГЕРБ. Аз съм човек, прекарал почти целия си съзнателен живот в Мъглиж, обичам града и хората в него. За първи път от много години в „ лицето”  на общинското ръководство и общинска администрация припознах хора, които могат да променят облика на града и да поставят ново начало в европейското развитие на Община Мъглиж. Това ме подтикна  да направя дарение като симпатизант на ПП ГЕРБ на общината, включващо 80 броя пластмасови кофи по 240 л. и 6 метални кофи тип „бобър” по 1100 л., с което да допринеса за повишаване качеството на сметопочистването на територията на град Мъглиж.

Уважаеми, г-н Янков и г-жа Алексиева,

Искрено Ви благодаря, че след четири месечно активно настояване от моя страна да бъда изключен от структурите на ПП ББЦ, най-накрая удовлетворихте желанието ми и разбрахте макар и трудно, че няма как да бъда един от Вас.

Г-жо Алексиева,

В интервю пред ПРЕС ТВ заявявате, че това дарение е обсъждано с Вас и с ръководството на ПП ББЦ на общинско ниво още през месец октомври на 2014 г., а в същото време „ невинно” признавате, че не сме се виждали и чували от края на миналата година. Когато човек е неискрен в изказа и желанията си ( това дарение никога не е дискутирано с Янков и Алексиева)  е оправдано да се допуснат такива фактологически грешки.Надявам се  жителите на град Мъглиж да Ви простят подобна откровена лъжа, защото аз не мога.

Бъдете така добри и любезни да престанете с гнусните политически инсинуации по отношение на един благороден дарителски акт от моя страна, защото в противен случай ще бъда принуден да потърся правата си по съдебен път, макар че едва ли с действията си заслужавате дори и подобно внимание!

 

15.01.2015 г.                                                                                                                                       Янко Спиров Христов

гр. Мъглиж

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram