Баба Марта посреща малките читатели на библиотеката

Детският отдел на ОБ „Искра”посрещна поредните участници в традиционната инициатива „Работилница за мартеници”. Тя  отправя покана към децата и младежите между 7 и 14 години от казанлъшките училища, детски заведения от общината, читалищни колективи, които да подкрепят едно благородно начинание и в крайна сметка да зарадват възрастни самотни хора.
За поредна година и представители на Дневния център за децата с увреждания, както и на Сдружение „Бъдеще за децата“  се включват в начинанието.
Първи, своите мартенички в библиотеката на Казанлък оставиха дечица от НЧ „Цвятко Радойнов” гр. Крън, които изработиха червено –белите украшения, според народните обичаи и традиции.
Следващите, които ще посетят Детския отдел на библиотека „Искра”, са малчугани от Енина, представители на НЧ „Братство”. Идният понеделник те ще бъдат посрещнати лично от Баба Марта, която ще им разказва приказки и легенди за смисъла на празника. В работилницата за мартеници ще участват още дечица от селата Горно Черковище и Розово.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram