Архитект представя културата и историята на Иран във фотоизложба

Фотоизложба „Истории по пътя на изток… и после на юг” подреди в ЛХМ „Чудомир” арх. Атанас Иванов. Едновременно с това в Казанлък се състоя представяне на съвременна иранска литература. Организатори на срещата с автора на фотосите са клуб „Млад писател”, в. „Тийнс Пейпър” и ЛХМ „Чудомир”, със съдействието на Културното представителство към Ислямска република Иран.

Повече от 15 години Атанас Иванов работи като проектант. В професионалната му биография присъстват няколко награди от национални конкурси. Благодарение на хобито си, успява да се докосне до културата, древната и богата история на Иран и с охота приема да я покаже на заинтересовата публика. Това намерение го води в Казанлък, където с думи и фотоси представи своето вълнуващо пътешествие из различните кътчета на азиатската страна.

Връзката му с Иран е дълбока, тъй като неговата съпруга е родена там. Въпреки културните и географските различия между българи и иранци, ние сме едни и същи и имаме много общи неща – казва арх. Иванов.

Изложбата включва34 фотографии. Авторът разгръща широки панорами, свързани със забележителната история на Иран, както и със съвременната цивилизация.

Стихове на ирански поети бяха изпълнени по време на представянето на фотоизложбата на Иванов в Казанлък. От името на иранското посолство у нас за публиката бяха предвидени подаръци – книги на съвременни автори.

 

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram